Jørans Rapport fra Bulgaria

Hei alle der hjemme. Asker lag annkom byen Plovdiv i Bulgaria på lørdag.
Riktignok holdt Bruce og jeg på å bli “akterutseilt” i Zürich, da vi glemte klokka, og ble ropt opp flere ganger.
Vi fikk spesialtransport til flyet, og endel sinte blikk av passasjerene som måtte venyte noen få minutter.
Vi bor på Hotel Bulgaria og trives svært godt.
I går kveld testet vi flere restauranter, og ble svært overrasket over prisnivået. Det er sinnsykt billig her.
Alle vi seks ( Berge, Jonathan, Nils, Bruce, Åsmund, og jeg ) spiste og drakk , og regningen kom på rundt 200 kr.Helt utrolig ! Ok, så over til sjakken …

Vi møtte ett godt lag fra Tjekkia , G-Team Novy Bor. De består av bare GM’r og ratingsnittet er litt over 2550.
Vi var med andre ord ikke favoritter… Tror vi lå ca 300 rating under på de fleste bordene.

Første bord.
Berge hadde hvit mot GM Hracek Zbynek (2633), og i en Benoni fikk han opp en god stilling. Han spilte solid, og beholdt presset igjennom midtspillet. Stillingen var vel vunnet på ett tidspunkt, men Berge lot han slippe med remi. Meget bra av Berge !
Andre bord
Jonathan spilte svart mot Gm Bartel Mateusz (2599) og kom godt ut av den Ungarske åpningen. I midtspillet fikk Jonathan inn noen virkelig gode trekk, og tilrev seg en klar fordel. Den mistet han desverre etterhvert og ble nødt til å kjempe med bonde under i 93 trekk før han fult fortjent fikk remi. Meget bra av Jonathan !
Tredjebord.
Her spilte jeg hvit mot GM Jiri Stocek ( 2567) og kom godt ut av en Dronning Indisk. (Det vil si, jeg trodde jeg kom godt ut, helt til laget analyserte det etterpå :-). Uansett, så fikk jeg noen sjanser, og tok nesten vare på dem. Men, som så ofte, bukket jeg i kjent stil en mulig remi stilling. Brukbart av meg !
Fjerde bord
Nils spilte svart mot GM Jan Markos (2566). I det femte trekk spilte Jan Dd3, og Nilos var ute av sin teori. Nils kontret med originalt og godt spill, men endte opp i en litt tvilsom stilling, hvor han tilslutt bukket kvalitet. Det var imidlertid det lureste han kunne ha gjort og partiet skiftet fullstendig karakter. Etter litt om og men vant Nils på tid med en vunnet stilling på brettet. Meget bra av Nils !
Femte bord
Her spilte Bruce hvit mot GM Petr Haba ( 2517) og kom inn i en Fransk åpning med en brukbar stilling. Men Bruce brukte for mye tid, og tillot svart å skaffe seg en farlig fribonde i a linjen. Bruce kjempet tappert og med litt mer gli kunne det ha gått veien. Brukbart av Bruce !
Sjette bord.
Åsmund spilte sort mot GM Robert Cvek ( 2494) og vartet opp med Hollandsk. Han holdt stormesteren på en armlengdes avstand i store deler av midtspillet og jeg synes hans stilling var meget interessant. Men, etterhvert ble Robert for sterk, og Åsmund måtte gi tapt han også. Brukbart av Åsmund !

I morgen møte vi Cardiff, og da er vi favoritter !
Håper vi knuser dem 6-0 🙂

Ha det bra så lenge !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Jørans Rapport fra Bulgaria”