Dagens askersjakk.no nyheter

Europacup for klubblag er ferdig nå. Asker sluttet i bra stil med 5 1/2 – 1/2 seier i den siste runden – plasseringen var 31 som er bra siden vi var rangerte 36 basert på rating.

Aryan fortsetter å presentere i Hellas – han vant igjen i dag han er nå på 3 1/2 av 4. Han spiller 2 runder i morgen – først motstanderen er Ulvi Ramil Sadikhov (2060) fra Aserbajdsjan med hvit.

Jørans rapport fra 6. runde kom inn litt for seint for å være med før jeg skulle bort for å spille sjakk selv, men her er det….

Tap igjen !
Det var da som bare …. da!
Denne matchen skulle vi ha vunnet.

Første bord
Berge spilte sort mot IM Philippe Brochet (2379), og kom greit ut av Kan varianten i Scicilliansk. Men ikke noe mer. Hvit hadde ett visst initiativ, som Berge måtte slite litt med. Etter å ha fått kongen i trygghet og byttet tårnene begynte Berge å ta føringen, og etterhvert snappet han en bonde. Den beholdt han i det litt vanskelige dronningsluttspillet, og førte partiet til seier. Meget sterkt av Berge.
Andre bord
Jonathan spilte hvit mot GM Eloi Relange (2468), og spilte en relativ kjapp remi. Brukbart av Jonathan.
Tredje bord.
Jeg spilte mot IM Didier Leroy (2292) og havnet atter en gang i Scicilliansk. Men denne gang i litt sjelden variant med 3.c3. Fikk ingen problemer og utlignet helt greit. Sto muligens litt bedre, men rota det til i kjent stil, og måtte gi kvalitet for å overleve. Litt senere ga jeg en kvalitet til og fikk en interessant stilling, som jeg neste holdt til remi. Brukbart minus får jeg.
Fjerde bord.
Her spilte Nils hvit mot FM Damian Justo (2326), og havnet i en Benoni.Her tråkket Nils feil etterhvert og havnet i ett håpløst midtspill med bonde under. Deretter ble det bare verre og verre, men Nils kjempet tappert ut i sluttspillet med 3 bønder under. Sort spillte korrekt og Nils måtte gi labb etter fire timer. Brukbart minus til Nils.
Femte bord
Bruce spilte sort mot lagets høyeste ratede spiller (!),GM Arnaud Hauchard (2539).
Hvit spilte en rolig engelsk, og presset Bruce sakte ned. Men Bruce gav seg ikke uten kamp, og offret en bonde mot aktivt spill. Underveis hadde nok Bruce sjanser, men GM’n ble for sterk. Brukbart av Bruce.
Sjette bord.
Åsmund spilte hvit mot Jacques Bernard (2221) og motstanderen valgte Leningrad forsvaret i Hollandsk. Det skulle han ikke ha gjort, da Åsmund hadde forbredet seg mot akkurat dette. Åsmund spilte kjappt og motstanderen var den første av alle til å komme i tidsnød. Men, selv om han hadde hatt 2 uker på 40 trekk kunne det ikke endre på stillingen, og Åsmund vant en knusende seier. Meget sterkt av Åsmund

I dag møter vi Differdange CE Le Cavalier, og her må vi kort og godt vinne !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Dagens askersjakk.no nyheter”