Berg og dalebane

Joda, endelig fikk vi min spådom i oppfyllelse.. 6-0 !
Bare så synd at det gikk gal vei med hele gjengen på engang.
Hverken mat eller drikke smakte like godt idag…

Første bord
Berge spilte hvit mot GM Christian Bauer ( 2622 ) og det gikk ikke særlig godt.
I følge han selv spilte han sitt dårligste parti på over 10 år.
Partiet kan by på både store strategiske bommerter, ispedd en del grusomme bukker.
Vi hoppet over analysene på kvelden, for å ikke bryte totalt sammen.
Må gi Berge karakteren ganske dårlig, men vil dog bemerke at hans samlede ratingprestasjon er fremdeles på sterke 2550 !
Andre bord
Jonathan spilte sort mot GM Hicham Hamdouchi (2592) og kom inn i sin nye favoritt variant i Spansk.
Motstanderen spilte godt og stillingen vippet litt frem og tilbake. Den sorte stillingen så litt tvilsom ut, men den bød på mange muligheter, og uten en liten unøyaktighet fra Jonathan vill hvit måtte slite hardt for en vinst. Utrolig hvor komplisert en enkel Spanjol kan være… Jonathan får karakteren brukbart, men ikke mer.
Tredje bord.
Her skulle jeg ha spilt hvit mot IM Alonso Alejandro Franco, men rakk ikke frem til rundens start. Og det betyr umiddelbart tap på wo. Årsaken var at jeg hadde ett møte i Sofia ( 150km fra Plovdiv ) som var veldig viktig. Jeg beklager dette sterkt, men kan forsikre dere om at jeg hadde gode grunner til dette møtet. Uansett får jeg karakteren stryk ! ( ikke første gang, strøyk mange ganger i gymnaset også…)
Fjerde bord
Her spilte Nils sort mot IM Leache Mikel Huerga ( 2426 ) og også her ble det Spansk. Nils kom greit ut av åpningen, men motstanderen pressa på og til slutt så Nils ingen annen utvei enn å ofre en springer . Etter det ble det liv (rai, rai) Nils drev den hvite kongen rundt på brettet, og viste oss den ene varianten, etter den andre som hver for seg hadde fortjent en plass i Hall of Fame. Jeg tror dette partiet er ett av de bedre tapspartiene jeg noen gang har sett. Her hadde Nils fortjent noe mer enn en null i skjemaet sitt. Jeg vil oppfordre alle til å gå igjennom dette partiet grundig ! Spesielt den mulige slutten hvor Nils kunne ha spilt Sc4 sjakk for så ¨gå til d2 ville sikret han en plass blant de store. Her vil jeg gi Nils karakteren meget bra, minus, men også skynde meg å peke på hans prestasjon på over 2500 !
Femte bord.
Bruce spilte hvit mot IM Gonzalez De La Torre Santiago ( litt usikker på rekkefølgen i navnet her…), og sannelig ble det ikke en Spanjol her også. Bruce bruker nesten alltid mye tid i åpningen, og også her. Etter å ha tenkt en god stund velger han en variant i midtspillet, som er klart fordelaktig…for motstanderen. Mot en beskjeden pris av en kvalitet fikk sort en monsterspringer inn på d3, og der ble den stående til Bruce ikke orket mer og ofret tilbake kvaliteten.Det hjalp lite, da sort fikk 2 deilige fribønder i d og e linjen. Jeg er redd jeg får mareritt i natt om den stillingen. Må nok gi Bruce karakteren stryk, pluss ( som han skal ha , etter å kjempet lenge med en stilling som knapt en mor kan elske)
Sjette bord
Åsmund spilte sort mot IM Argandona Riveiro Inigo ( også her ble jeg usikker på rekkefølgen). Her ble åpningen en klassisk Hollandsk, hvor Åsmund brukte lite tid på å spille seg inn mot det vanlige “utligningstrekket e5. Det skulle han aldri ha gjort, da motstanderen bare byttet ut en del brikker, og Åsmund satt igjen men en kliss tapt stilling. Tipper Åsmund lærte litt her, men må gi han karakteren stryk pluss han også.

I morgen møter vi et lag fra Hellas, Chanion Skakistiki Akademia, og stakkars dem !!

Litt deppa hilsen fra oss alle…

PS men i morgen skal vi reise kjerringa !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Berg og dalebane”