Arkiv for kategorien “Turneringer”

Turneringer utenfor Asker Schakklubb

Asker vant sin første kampen i Chess Attack serien 3,5-2,5 mot Trondheim på fredag. Både våre stormestere, Berge og Jonathan, tapte mot sterke, importerte spillere, men Carl Fredrik fikk remis og Bruce, Aryan og Lars vant. På lørdag møter vi OSS, som skal være en stor utfordring. Lykke til til Bjarke, Carl Fredrik, Åsmund, Aryan og Lars!

Comments 1 Kommentar »

Aryan vant partiet sitt på fredag og ligger ett poeng bak ledere med bare en runde igjen.

Han skal møtet den samme spilleren som han spilte mot i siste runde av U10 klassen for 2 år siden, Jan-Krzysztof Duda fra Polen. Den gangen vant Duda partiet og turneringen. Nå håper vi at Aryan slutter i stil – det har uansett vært en helt fantastisk turnering for Aryan, som har kjempet i teten hele veien.

OPPDATERING

Aryan fikk remis i siste runden – dermed er han ubeseiret gjennom hele turneringen, med 8/11. Bra gjort Aryan!

Comments 3 Kommentarer »

I VM for ungdom er det bare 3 runder igjen. Aryan er forstatt ubeseiret med 6/8, men, etter 3 remis på rad, er han 1,5 poeng bak lederen Kayden Troff(2216) fra USA.

I morgen (torsdag) spiller han hvit mot Vahap Sanal(2170) fra Tyrkia, som traff Troff i den forrige runden.

Vi i klubben ønsker Aryan alle verdens lykke i turneringens sluttspill!

Comments 2 Kommentarer »

I den andre runden i VM for ungdom scoret Aryan Tari sin andre full poeng med sort mot FM Temur Igonin. Aryan skal ha hvite brikker mot den uratet kineseren Jinshi Bai i morgen. Jinshi har vunnet over et par spillere ratet rundt 2000 i de første 2 runder, så han skal ikke undervurderes!

Comments 4 Kommentarer »

Å herregud !
Dette var vondt. Vårt andre 6-0 nederlag, også mot OSS da…
Snakk om å få spise i seg ordene sine, jeg tenker at vi viste dem hvem som var best når det gjaldt…
Smerten sitter i fremdeles, og det er tomt og kaldt overalt.
dsc_0298.jpg
Vel, over til de harde fakta.

Første bord
Berge spilte hvit mot GM Emanuel Berg (2616)
Han kom godt ut mot en kongeindier, og spilte fornuftige trekk i så godt som hele partiet. Men på ett tidspunkt skulle Berge spille Tf1, med best stilling.Det misset han, og derfra gikk det sakte nedover. Berge ofret dronningen mot tårn og springer.Det gav gode remisjanser, men Emanuel er en sterk spiller som ser vesentlig dypere i stillingen enn det vi «dødlige» gjør. Hadde Berge funnet det litt rare trekket Te5-e4 ville fremdeles remi vært innen rekkevidde, men når han mistet h bonden, var alt tapt. Berge får brukbart pluss.
Andre bord
Jonathan spilte sort mot GM Leif Erlend Johannesen ( 2528), og spilte en lite kjent variant i Grünfeldt med Dd6. Han kom forsåvidt greit ut og hadde absolutt sine sjanser.
Leif Erlend er dog en meget god spiller som etterhvert fikk aviklet til ett vunnet sluttspill. Noe han vant i sikker stil.Jonathan får brukbart, men ikke mer
Tredje bord
Her spilte jeg hvit mot Andreas Moen (2319), og for en åpning jeg spilte! Min mor kunne spilt bedre… Andreas straffet meg hardt og jeg kunne vel gitt opp etter 15 trekk, men valgte å drikke hele gift begeret. Man vet jo aldri …:-) Finnes det noe dårligere enn stryk, er det min karakter i dag.
Fjerde bord
Nils spilte sort mot Daniel Kovachek ( 2308 ) og kom inn i abytte varianten i Spansk. Han brukte mye tid på de først 10 trekkene, men til gjendgjeld kom han bra ut og det var derettet Daniels tur til å tenke. Nils presset hardt og sto godt til langt ut i sluttspillet. Remis var ikke planen til Nils idag! Desverre bukket Nils tilslutt, og det var det.
Femte bord
Bruce spilte hvit mot Kristian Trygstad ( 2306), og kom meget bra ut av åpningen.
Han spilte veldig godt og kom til en klar fordelaktig stilling (vunnet). Men Bruce klarte ikke å omstille seg, og tok noen strategiske feiltrekk som ga Kristian sjanser. De tok Kristian vare på og atter en gang hadde lyn haiene fra OSS greid å snyte oss for ett poeng. Men Bruce får karakteren meget bra minus.
Sjette bord.
Åsmund spilte sort mot Ørnulf Stubberud ( 2306). Han kom greit ut av åpningen og spillet balanserte igjennom midtspillet. Åsmund klarte å tilrive seg en liten fordel med noen svært sterke bønder i sentrum, og det så lenge ut til at han ( og vi ) ihvertfall skulle unngå den største ydmykelsen. Helt på slutten tråkket også Åsmund feil, og dermed var det gjort.

Nå er det om å gjøre å få nullstilt seg. I morgen møter vi ett lag med en stormester på 2539 på sjettebord….

Hulk, og ha det …

dsc_0301.jpg

(Takk til OSS for tillatelse til å bruke bildene)

Comments Ingen kommentarer »

Oslo Sjakkselskap klarte fullt hus i dagens alle norske kamp i Bulgaria. Med gjennomsnitt ratingfordel over 100, var de klare favoritter, men vi kunne kanskje ha håpet for noen halvpoeng her eller der! Men, men.
Neste motstenderne kommer fra frankriket, Evry Grand Roque. De er en del sterkere en oss, på papir, så laget har en tøff jobb for å slo tilbake.

Comments Ingen kommentarer »

Askerlaget reiste seg og knuste Chanion Skakistiki Akademia fra Hellas 5-1. Deilig !

Første bord.
Berge spilte sort mot KonstantinosTsarouhas ( 2182 ) Åpningen ble original og Berge hadde ingen store problemer. I midtspillet tilrev Berge seg initiativet med ett brudd i sentrum og etter det var det kun spill mot ett mål. Meget bra av Berge!
Andre bord
Jonathan spilte hvit mot Panayotis Kalaitzoglou ( 2182, han og…) Jonathan kom greit ut av åpningen, men fikk ingen stor fordel. Den fikk han imidlertid etter å ha ofret springeren på f7 i bytte mot en haug med bønder og ett livsfarlig angrep. Meget bra av Jonathan !
Tredjebord
Her spilte jeg sort mot Pavlos Katzourakis (2141), og havnet i Najdorf igjen 🙂 Men mot Fischer/Sozin varianten ( Lc4) må jeg nok lese meg litt opp på. Etter å ha snappet bonden på e4 begynte problemene mine. Hvit spilte heldigvis ikke det beste og etter at han vant kvalitet ble livet mitt lysere. Mine løpere peket mot kongen, og han var i realiteten sjanseløs i fortsettelsen. Brukbart pluss til meg !
Fjerdebord
Nils spilte hvit mot Konstantinos Liodakis (1982), og havnet i en Grünfeldt. Her tråkket Nils litt feil etter sitt kvalitetets offer, men kom aldri i en tabsfare. Når motstaderen ofret kvalitet tilbake, valgte Nils å ikke bytte av springeren på a5, men heller forsøke å spille med så mange brikker på brettet som mulig. Det skulle han ikke ha gjort, da remi ble klart etter få trekk. Brukbart av Nils!
Femte bord.
Her spilte Bruce sort mot Sevastianos Papadogiannis (1962), og havnet i en Spansk åpning. Den behersker Bruce veldig godt, og det tok ikke lang tid før motstanderen lå i bakken. Meget bra av Bruce !
Sjette bord
Åsmund spilte hvit mot Spyridon Naoum ( 1961 ), og havnet også i en Grünfeldt. Kom heller ikke spesielt godt ut av den, og måtte slite litt i midtspillet. Heldigvis overlevde han det og havnet i sluttspill med bonde under. Det reddet han imidlertid enkelt i land. Brukbart av Åsmund!

I dag møte vi OSS, og vi er nok litt ekstra tente. Hadde vært gøy å vist dem hvem som var best når det gjaldt 🙂

Comments Ingen kommentarer »

Aryan vant i første runden. Neste motstanderen er FM Temur Igonin(1840) fra Uzbekestan med sort. Lykke til Aryan!

Comments Ingen kommentarer »

Det blir morsomt 🙂

Comments Ingen kommentarer »

Aryan Tari spiller hvit mot Dimitrios Zisiadis(Elo 1675) fra Hellas i første runde.

Comments Ingen kommentarer »

Design Olaf Hall Bedriftservice Foto: Torstein H.